22 augusti 2014

Dagens Najsa Smaktips! Förrätt - Halloumi

Dagens tips till MYCKET lättlagad förrätt.
Halloumi från Coop.
Skär eller klipp upp förpackningen,  skär upp i lagom bitar (funkar med medelvass kniv), krydda med en nypa oregano, värm i stekpanna (med smör) ca 6-7 minuter på hög värme.
Här ligger det och puttrar...

- Ät.

Smakar ganska salt, saftigt och perfekt om du får till en lite crispig yta.
Hade ingen huvudrätt så det fick räcka med förrätt i dag. Funderar på att ta en banan till detta som efterrätt.

Ps : Bäst före-datum kan tas med en nypa salt. Denna var bäst före  maj-2014, men funkade bra.

Läs här. Det tipsas om att steka i olivolja...jaha, hmm..då blir det lite mer autentisk medelhavssmak kan jag tänka mig. Länk till Wikipedia

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar